acties:

Mobirise Website Builder
sportkleding

Stichting mullai heeft vanuit Nederland naar Sri Lanka sportkleding opgestuurd. Via een schip is deze kleding aangekomen bij Bisdom Batricaloa. Deze kleding gaat naar 35 kleine seminaristen studenten . Voor ontwikkeling van sport. Wij als stichting Mullai bedanken onze penning meester Math van den Bekerom voor het doneren van deze kleding via SV Venray. 

Mobirise Website Builder
ondersteuning

Stichting Mullai ondersteunt een gehandicapten jongen om verder te vervoeren.

Mobirise Website Builder
scootmobil

Door de oorlog is Kirsthuraya in Sri Lanka Oddusuddan 41 jaar gehandicapt geworden. Hij heeft een gezin en kon met hen samen gezellig naar buiten gaan. Hij heeft de afgelopen 13 jaar in isolatie in zijn huis geleefd. St Mullai heeft gezorgd dat er een rolstoel en scootmobiel met een schip naar hem is gestuurd vanuit Nederland. Afgelopen donderdag is deze in Sri Lanka aangekomen. Onze contactpersoon ter plaatse Father Patrick heeft dit persoonlijk aan hem overhandigd. Wij hopen dat deze ondersteuning hem en zijn gezin veel plezier geeft en dat hij nu meer naar buiten kan gaan met zijn gezin. 

Mobirise Website Builder
corona

Het aantal Covid-19 besmettingen in Sri Lanka is zeer klein en er zijn gelukkig weinig doden ten gevolg van corona. Dit komt door het bron- en contactonderzoek en de verplichte quarantaine. De besmette burgers worden naar quarantainecentra gebracht. De invloed van Covid-19 is echter wel heel groot door de lock down. De lock down heeft veel impact gehad op gezinnen die leven van een dagelijks inkomen, met name de gezinnen met gehandicapten gezinsleden. Doordat de gezinsleden niet konden werken en dus geen inkomsten konden genereren, kwamen de mensen flink geldnood en hadden ze te kampen met voedseltekorten.
Met behulp van stichting Mullai is er een initiatief opgesteld om te kijken wat voor rechten gehandicapten hebben in Mullaitheevu waarvan de gezinnen geraakt zijn door Covid-19. Hiervoor zijn gekwalificeerde overheids- en niet overheidsmedewerkers benaderd met vragen over de rechten van gehandicapten. Zo werd duidelijk wat de rechten en mogelijkheden van gehandicapten precies zijn, hoe deze verlengd worden en welke instanties benaderd kunnen worden om een beroep te doen op deze rechten en mogelijkheden.
Er werd voor het eerst met hulp van regerings- en niet-gouvernementele organisaties en stichting Mullai een bijeenkomst georganiseerd op 29 september. Deze bijeenkomst was bedoeld voor mensen die niet wisten waar en van wie ze hulp konden krijgen om in hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen voorzien. Meer dan 40 mensen woonden de bijeenkomst bij en hadden profijt van deze gebeurtenis.
Deze bijeenkomst werd als een zeer nuttig beschouwd. De aanwezigen gaven aan dat velen van hun vragen beantwoord waren en dat ze daardoor opgelucht waren. Ze zagen weer licht aan het einde van de tunnel. Aangezien er ook mensen aanwezig waren vanuit de omliggende dorpen, tot een straal van 30 km, kregen de aanwezigen ook lunch, warme drank en snacks aangeboden.
Ons werd verder verzocht om deze bijeenkomst ook te verrichten in de andere dorpen.

Mobirise Website Builder

Image Description

Spullen naar project Sri Lanka 

De Stichting Mullai start een nieuw project om kansarme kinderen en weduwen in Sri Lanka te ondersteunen.

Vanaf dit jaar begint er een actie in de vorm van pakketten/dozen die per schip naar Sri Lanka verstuurd worden. Dit schip vaart elke maand vanuit Düsseldorf naar Sri Lanka met dozen vol spullen voor de mensen daar. Dit kunnen spullen zijn die bedoeld zijn voor onderwijs, kleding en speelgoed, maar ook gebruikte huishoudelijke artikelen die daar een tweede leven krijgen. Denk hierbij aan gebruikte laptops, tablets, schoolmaterialen, kleding, keukenspullen maar ook naaimachines e.d. Eigenlijk alles kan daar weer gebruikt worden door de kinderen en weduwen, zodat zij kunnen leren om voor zichzelf een eigen bestaan op te bouwen.

Kusters scholing & training Venray gaf het startschot door middelen voor onderwijs te doneren aan Stichting Mullai. Wie spullen heeft die een tweede leven kunnen gaan leiden, kan contact opnemen met voorzitter Anton Thurayappah via telefoonnummer 06-42859690.

© Copyright 2020 Mobirise. All Rights Reserved.

AI Website Creator